Opladning fra 10-80% på 10 minutter

0

Polestar har sammen med StoreDot netop bevist, at Polestar 5 kan gå fra 10% til 80% opladning på bare 10 minutter. Det er sket takket være StoreDots Extreme Fast Charging (XFC)-teknologi og er demonstreret på en Polestar 5-prototype, der påviste en konsistent ladehastighed, der startede med 310 kW og steg til over 370 kW i slutningen af opladningen.

Den vilde demonstration af en samlet ladetid på kun 10 minutter fra 10% til 80% – med brug af siliciumdominerede celler i stedet for individuelle celler i laboratorie-miljø – markerer Polestars fortsatte indsats for at udvikle de bedste køreoplevelser i fremtiden gennem takket være teknologisk innovation og partnerskaber. Denne specialbestilte 77 kWh batteripakke – der har potentiale til at stige til mindst 100 kWh – har mulighed for at få tilført op til 320 km rækkevidde for en mellemstor elbil på bare disse 10 minutter.

Polestar og StoreDots såkaldte XFC-test, som batteri-ingeniører står bag, blev udført med henblik på at påvise XFC-teknologiens effekt på bilbatterier og kan bruges i kommende Polestar-biler.

Thomas Ingenlath, Polestars CEO, siger: “Tid er blevet en af livets største luksusvarer, og derfor er der et behov for, at vi som producent af luksuriøse performance-elbiler adresserer den største barriere, forbrugerne har hvad angår køb af elbil –  nemlig opladnings- og rækkevideangst. Takket være den nye teknologi kan bilister fremover bruge væsentlig mindre tid på at lade og mere tid på at køre. Faktisk vil den såkaldte ‘nede-tid’ eller ‘stoppe-tid’ komme til at minde meget mere om den, vi kender fra benzin-biler i dag.”

I dagens kommercielle elbilsbatterier varierer hurtigopladnings-raterne afhængigt af batteriets opladningstilstand (SOC), og de kan falde markant, når SOC øges. Under denne test oplevede Polestar, at opladningshastigheden steg fra 310 kW ved 10% SOC til over 370 kW ved 80% SOC, hvilket bekræfter teknologiens evne til at opretholde en stabil opladningsrate uden væsentlige ændringer i hastighed eller effektivitet, når en fører beslutter at stoppe inden for dette brede ladetilstandsinterval.

Det er vigtigt at bemærke, at testen bekræfter, at XFC-teknologien fungerer med nutidens DC-ladeinfrastruktur, som fortsat inkluderer flere og kraftigere DC-ladere på 350 kW eller mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *